Piese de schimb de origine

Rezultat al cercetărilor și tehnologiei constructorului, piesele de origine Renault au fost proiectate pentru a trece cu succes testele de conformitate efectuate în laboratoarele și centrele de testare Renault.

Prin reunirea cunoștințelor și valorilor specifice mărcii, piesele de origine Renault sunt concepute pentru a garanta păstrarea caracteristicilor de origine ale vehiculelor Renault.

5 motive pentru a alege piesele de origine Renault:

1. Siguranță

Durabilitate

În fiecare an au loc 350 de crash-teste și aproximativ 4500 de teste virtuale pentru testarea performanței și flexibilității pieselor, precum și pentru îmbunătățirea siguranței active și pasive a vehiculelor Renault.

De exemplu, eșantioane prelevate dintr-o bară de origine Renault și o bară contrafăcută au fost supuse unui șoc multiaxial.
Acesta constă în eliberarea unei greutăți cu o viteză de 4,4 m/s sau 15,8 km/h asupra eșantioanelor. 

Rezultate:

 • în cazul piesei de origine Renault, șocul este preluat de bară care se deformează;
 • bară contrafăcută are o capacitate de absorbție redusă, ceea ce constituie un risc important pentru pietoni.
Rezistență

Am testat pe un banc dinamometric un set de plăcute de frână de origine Renault și un set de plăcute de frână contrafăcute.

Rezultate:

 • frânare medie de 126m și 8,1s în plus la 80km/h față de piesă de origine Renault
 • slabă compatibilitate cu etrierul de origine
 • Un coeficient de frecare a plăcuțelor de la 2 până la 3 ori mai mic
 • Un zgomot anormal la sfârșitul frânării
 • Degajarea unui fum alb în cazul unei solicitări puternice
 • Dezagregarea materialului de frecare în cazul utilizării severe
 • Plăcuțele se supraîncălzesc
 • O uzură de 3 până la 4 ori mai rapidă decât asupra plăcuțelor de origine testate

* Testele au fost realizate de Valutec, societate independența de Renault. Rezultatele privesc exclusiv piesele testate.

2. Mediul

Renault veghează permanent pentru a găsi soluții privind integrarea unor materiale reciclabile în realizarea pieselor sale.

3. Inovație

CU 700 de brevete depuse în fiecare an, Renault se bazează pe tehnologia să echipându-și vehiculele cu cele mai performanțe materiale pentru a îmbunătăți continuu calitatea pieselor sale de origine.

4. Calitate

600 de ingineri și tehnicieni veghează la selectarea materialelor, la procesul de fabricație și la realizarea de teste pentru a ameliora calitatea pieselor de origine Renault.

Pentru a testa rezistență la coroziune, o capotă de origine Renault și o capotă contrafăcută au fost expuse timp de 600 de ore unui mediu salin, în condiții speciale de temperatura și presiune conform normei NF ISO 9227.

 • Capotă de origine Renault. Nicio degradare a suprafeței capotei de origine Renault
 • Capotă contrafăcută. Suprafață internă: numeroase urme de coroziune observate pe circumferința găurilor și a decupajelor, pe partea netedă a tablei.

Testul evidențiază o protecție mai redusă a capotei contrafăcute testată: sensibilitate mărită la agresiunile exterioare cauzată de tratarea insuficientă a suprafeței capotei.

* extras din raportul LNE 17Laboratorul național de metrologie și teste Franța, instituție publică independența și certificată.

* rezultatele testului se referă doar la piesă de origine și piesă contrafăcută analizate.

5. Design

Fiecare piesă are o geometrie perfectă care garantează integrarea în linia mașinii și optimizează timpul de montaj în cazul unei reparații.